Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tejszínes tepsis krumpli

2009.06.02

Nagyon finom köret, főleg natur vagy bundázott húsok mellé érdemes adni.

Hozzávalók:

1 kg krumpli

3 dl főzőtejszín

Elkészítés:

A krumplit héjában megfőzzük, aztán megpucoljuk, és karikákra vágjuk. Egy tepsit kivajazunk, és beleöntjük a karikákra vágott krumplit ,egyenletesen elrendezzük. Jól megsózzuk, majd ráöntjük a tejszínt ,ezzel jól elkeverjük, vajat vagdalunk a tetejére, és jó forró (220C) sötőben kb. negyed órát órát sütjük, míg meg nem pirul a teteje szépen.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Pirított vöröshagymás krumpli *

(Bojana, 2009.10.11 22:34)

A fenti recept valóban csudijó! Kipróbátam. De! Érdemes ezt a verziót is elkészíteni. Különösen most sűlt hurka-kolbász készítése idején.... A krumplit sós vízben puhára főzöm. A vízét leöntöm. Vöröshagymát apróra vágok, zsírban üvegesre dinsztelem, sőt akkor a legfínomabb, ha kicsit pirosas a színe! Vigyázz! Könnyen ,,belelép a KozmaPista"! Amikor kész, ráöntöm a főtt krumplira és hozzáteszek tejfölt. Krumplitörővel jól - átdolgozom. Mellé dinsztelt vörös/fehér káposztát készítek! Aztán jöhet a hurka-kolbász.... Csodálatos eledel.... Jó étvágyat!

 

 

Képgaléria



Archívum

Naptár
<< Június / 2018 >>