Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


karalábé leves húsgombóccal

2009.06.04

Remélem senki nem jár úgy vele, mint én elsőre, szétfőttek a húsgombócok, és remek kis moslékot csináltam. De ez azért történhetett meg, mert kifelejtettem a gombócból a tojást :) Egyébként ez egy finom, könnyű, ám de laktatós (a gombócok miatt) tavaszi leves.

Hozzávalók.
3 nagyobb karalábé (nem fás)

5 dkg vaj

1 evőkanál liszt

2 dl tejföl

1 csokor petrezselyem

Húsgombóchoz:

20 dkg darált pulykacomb vagy sertéshús

fél bögre rizs

1 tojás

só, bors

Elkészítés:

A karalábét kockákra vágjuk és a felolvasztott vajon, plusz egy kis vízzel meg sóval(amennyi épp ellepi) puhára pároljuk. Ezután felengedjük vízzel, majd a lisztet elkeverjük a tejfölben, és kiveszünk kicsit a levesből, azt is keverjük hozzá a hőkiegyenlítés miatt, majd belekeverjük a levesbe a tejfölös habarást.

A rizst dupla mennyiségű vízben megfőzzük, majd a darált húshoz keverjük, hozzáadjuk a tojást, sót és borsot, majd az egészet jól összegyúrjuk. Aztán vízes kézzel kisebb gombócokat formálunk, és beledobáljuk a lobogó levesbe, és hagyjuk megfőni kicsit (nagyon hamar megfő, vigyázz szét ne főjjön!)

A tetejét apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk és kész is.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Budapest II.

(Márti, 2011.10.05 08:31)

Szia! Én egy kevés rántással sűrítem,amibe pirospaprikát teszek,mert nálunk azt szeretik,ha van színe.Tejfölt én is teszek bele és petrezselymet,borsot.A gombócot hússal,tojással és grízzel és késhegynyi szódabikarbónával készítem.Ez a változat is nagyon finom.Próbáld ki!

 

 

Képgaléria



Archívum

Naptár
<< Június / 2017 >>