Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Póréhagymakrém leves

2009.04.16

 

Kép

Póréhagymakrém leves

 

Hozzávalók:

 

1 szál nagyobb méretű póré hagyma

4 gerezd fokhagyma

1 csomag friss petrezselyem

2 db zsenge sárgarépa

3 dl tejszín

2-3 dl főzőtejszín

1/2 kg húsleves leve (lehet 2 leveskockából is)

fehér bors

curry

őrölt szerecsendió

kakukkfű

5 dkg margarin

kevés olívaolaj

 

Elkészítési mód:

 

A margarint és az olivaolajat forrósítsuk fel. A póréhagymát és a fokhagymát vágjuk fel vékony darabokra, majd egy edénybe szórjuk bele. Ezután sózzuk meg és fedjük le, majd egy kisidő múlva a vékony szeletekre vágott sárgarépát is adjuk hozzá. Ha ezzel megvagyunk, rakjunk minden fűszerből egy kanállal bele. Fedő alatt pároljuk, míg puha nem lesz. Ezután öntsünk hozzá egy kicsi húslét, amit további öt percig hagyjunk párolni, aztán adjuk hozzá a főzőtejszínt is. Egy bot mixerrel vagy egy turmixgépben passzírozzuk össze és a maradék húslevest is öntsük hozzá. Tálaláskor adhatunk hozzá pirított kenyérkockát, levesgyöngyöt, de igazán finom pirított fenyőmaggal.

 (Vacsoracsatában főzte Ungár Anikó)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Képgaléria



Archívum

Naptár
<< Június / 2017 >>