Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sóska krémleves

2009.05.07

Kép

 

 

 

 

 

 

 

 

Azonnal felejtsen el mindenki mindent, amit eddig gondolt a sóskáról és készítse el ezt a levest, isteni.

Hozzávalók:

Negyed kg sóskalevél

Fél dl olaj

kb. két evőkanál cukor

1 teáskanál só

2dl főzőtejszín

1 evőkanál étkezési keményítő

őrölt feketebors

Elkészítés:

A sóskát alaposan megmossuk, kb három vízben, míg teljesen tiszta víz nem jön le róla.

Ezután nagyjából összevágjuk, majd a felforrósított olajon megfonnyasztjuk, ezután ráöntünk annyi vizet, hogy ellepje, és megfőzzük. Ha megfőtt botmixer-rel összemixeljük teljesen folyékonyra. Ezután sózzuk, cukrozzuk, borsozzuk (a fenti mennyiségek variálhatók ízlés szerint, ki hogy szereti, ennek olyan édes-savanykás-sós ízűnek kell lennie. Közben az étkezési keményítőt elkeverjük egy pohár hidegvízzel, és ezt hozzáadjuk, ettől elég sűrű lesz, de beleöntjük a tejszínt, ami lazítja, majd vízzel kellő hígra (krémleves állagúra) higítjuk, ha forrt egyet.

Tálalásnál: kockára vágott főtt tojást, pirított zsemlekockákat és karikára vágott póré- vagy újhagymát szórunk rá

(Alaprecept: Kovácsovics Fruzsina Vacsoracsata, ezen módosítottam kicsit)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Képgaléria



Archívum

Naptár
<< Január / 2018 >>