Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szilva krémleves túrógombóccal

2009.09.16

Kép 

 

 

 

 

 

 

 

A Vacsoracsatában főzte Mónika, én ebből kivariáltam egy saját verziót, nagyon finom lett.

Hozzávalók (leveshez):

Fél kg magozott szilva

2 dl tejszín

1 evőkanál étkezési keményítő

2 evőkanál méz

1 bourbon vaníliás cukor

3-4 egész fahéj (nem őrölt, de nem is egy egész rúd, csak néhány forgácsra van szükség)

Elkészítés:

A szilvát annyi vízben, hogy épp ellepje feltesszük főni a két kanál mézzel. Mikor már kellően megpuhult lezárjuk és kézimixerrel átturmixoljuk. Ezután szitán átpasszírozzuk egy másik lábasba és újra feltesszük főni. Beleöntjük a vaníliás cukrot (vagy a rúd kikapargatott belsejét) a fahéjakat beledobáljuk és hagyjuk egyet forrni. Közben az étkezési keményítőt elkeverjük fél dl hideg vízben, azzal felöntjük a levest, belekeverjük a tejszínt és kész is van.

(Lehet enni hidegen vagy melegen, nyáron inkább hidegen esik jól, télen melegen)

Hozzávalók (túrógombóc):

Negyed kg túró

2 evőkanál liszt

1 tojás

1 citrom reszelt héja

3 csomag vaníliás cukor (1 közülük legyen bourbon)

1 csipet só

Elkészítés:

A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk, közben forralunk vízet és a lobogó vízbe dobáljuk a vizes kézzel formált kicsi gombóckákat. Amikor feljönnek a víz tetejére a gombócok szűrőlapáttal ki lehet szedni őket, mert kész vannak. Ezeket tesszük majd a tányér aljára és erre merjük rá a levest. Nagyon finom és összhangban van a szilvalevessel.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

tothpeti1978@gmail.com

(tothpeti, 2014.01.12 15:53)

Elkészítettem. Szupi lett. Én még szilvalekvárt is gyúrtam a gombócok közepébe:-) Mennyei. Kanállal szétvágva úgy nézett ki, mint az osztrákok Germknödel-e.
Hangos vastaps volt a dícséret a családtól:-)

 

 

Képgaléria



Archívum

Naptár
<< Június / 2017 >>