Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tárkonyos krumplileves

2009.05.15

Kép 

 

 

 

 

 

 

 

Szeretem a tárkonyos leveseket, pikáns ízük miatt. Ezt a verziót én fejlesztettem ki sima krumplilevesből, de nekünk nagyon bejött.

Hozzávalók:

2 sárgarépa

5-6 közepes burgonya

fél szál füstölt száraz kolbász

1 fej vöröshagyma

2 evőkanál mustár

1 evőkanál tárkony (szárított, vagy friss apróra vágva)

só. olaj

két evőkanál tejföl

egy evőkanál étkezési keményítő (aki jobban szereti csinálhat helyette rántást)

Elkészítés:

A hagymát apróra vágjuk, majd olajon üvegesre pároljuk. Ezután beleszórjuk a megtisztított karikára vágott répát, kevés vízzel felöntjük, hogy ellepje, és fedő alatt hagyjuk hogy félig megpuhuljon. Ezután adjuk hozzá a kockára vágott burgonyát, a tárkonyt, a mustárt és felöntjük vízzel, hogy ellepje. Ízlés szerint sózzuk, de vigyázzunk arra, hogy majd a később belerakott kolbász is "sózza" kicsit. Mikor a krumpli is félig megpuhult beleszórjuk a karikára vágott kolbászt, hogy belefőjjön kicsit az íze annak is. Mikor már puha benne minden alkatrész akkor az etkezési keményítőt hideg vízben feloldom, és hozzákeverem, majd keverek bele két evőkanál tejfölt is, aztán az egészet felöntöm vízzel és hagyom forrni egyet, majd lezárom, mert ezzel kész is van.

 

(saját recept)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

paks

(orsolya , 2010.09.25 15:25)

naon finom és izletes könyű recept.
köszike hogy megosztottad velünk is.

Szentes

(Iza, 2010.05.10 23:20)

A keményítőt részemről elutasítom. Abszolút egészségtelen, haszontalan. Ha sűríteni akarod a levesed, jobban teszed, ha a két kanál tejfölbe, amit amúgy is hozzáadsz, belekeversz egy tojás sárgáját, majd lassanként felhígítod egy kis levessel. Azért lassanként, hogy a forró lé ne rántsa össze a tojást. Ha így tettél az egészet add hozzá a leveshez, hevítsd még kicsit, de ne forrald már.
Üdv! További jó szerkesztgetést !

keményítő

(Lilu, 2010.01.03 22:28)

Hát én azért teszek bele, mert úgy olyan krémesebb az íze, sürítheted magával a krumplival is, de nekem így jobb.

cicus183

(cicus183, 2010.01.02 17:03)

Jó,de miért kell bele keményitő.Viszont a mustárral még nem próbáltam.Pikáns lehet.

 

 

Képgaléria



Archívum

Naptár
<< Június / 2017 >>