Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Zellerkrém leves

2009.04.16

Hozzávalók:

1 közepes zellergumó

1 alma

1 nagyobb krumpli

2 dl főzőtejszín

1 kávéskanál szerecsendió (jobb ha frissen reszeled)

só, őrölt fehér bors

1 húsleves kocka (ez ki is maradhat)

két evőkanál vaj

Elkészítés:

A vajat felolvasztjuk, és megpároljuk rajta a vékony csíkokra vágott zellert, krumplit és almát. Felöntjük vízzel, és puhára főzzük, majd leturmixoljuk. Hozzátesszük a húsleveskockát, fűszerezzük, elkeverjük a tejszínnel. Ha nagyon sűrű lenne, még teszünk hozzá vizet, és felforraljuk.

Lehet tálalni sajtos pirítóssal, pirított kenyérkockákkal és levesgyönggyel is.

Egyszerű, de nagyszerű. Nagyon gyorsan készen van és finom. Még a nagyon válogatós fiam is szereti.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Képgaléria



Archívum

Naptár
<< November / 2014 >>