Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Francia saláta (ahogy mi szeretjük)

2009.05.04

Kép 

 

 

 

 

 

 

 

A világ legfinomabb francia salátáját a párom nagymamija készítette. Erről nincs vita. De sikerült nekem is valami hasonlót összehozni, isteni lett.

Hozzávalók:

2 nagyobb sárgarépa

5 közepes krumpli

2 bögre zöldborsó

2 kisebb csemege uborka

1 alma

Házi majonéz 1 tojásból és 1 dl olajból (receptet lásd külön) vagy 1 nagy tubus majonéz (Univert használok)

2 pohár tejföl

1 evőkanál mustár

1 evőkanál fehérbor

fél citrom leve

só, őrölt fekete bors

3 evőkanál porcukor

Elkészítés:

A sárgarépát megtisztítjuk, feldaraboljuk és sós vízben megfőzzük, leszűrjük, kihűtjük. A borsót szintén sós vízben megfőzzük, leszűrjük, kihűtjük. A krumplikat hajában főzzük meg, majd megpucoljuk, felkockázzuk és kihűtjük. Az almát kicsutkázzuk, kivágjuk a magházát, majd kicsi kockákra vágjuk. A csemegeubikat szintén apró kockára vágjuk, még apróbbra mint az almát.

A majonézt elkeverjük a tejföllel, mustárral, citrom levével, a fehérborral. Ízesítjük sóval, borssal, porcukorral. Lehet közben kóstolgatni, ízlés szerint többet hozzáadni valamelyikből. Ha kikevertük a szószt jól akkor bele lehet rakni a felaprított és kihűlt zöldségeket. Jól összekeverjük és hagyjuk összeérni legalább egy órát.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Képgaléria



Archívum

Naptár
<< Június / 2017 >>