Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Burgonyás pogácsa

2009.10.12

Kép 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók:

5 db közepes méretű krumpli

kb negyed kg liszt (de ez nagyban függ a krumpli minőségétől, amennyit az felvesz)

1 tojás

1 dl tej

1 teáskanál cukor

1 élesztő

zsír (kb egy evőkanálnyi a tepsi kikenéséhez)

1 evőkanál só

1 tojás + csipetnyi só a tetejére

Elkészítés:

A krumplikat héjukban puhára főzzük, megpucoljuk, majd krumpli nyomóval összenyomjuk. Megsózzuk. Ráborítjuk a lisztet. Ráütjük a tojást. A tejet meglangyosítjuk a cukorral, majd belemorzsoljuk az élesztőt, amikor felhabosodik akkor hozzáöntjük a liszthez meg a krumplihoz. Az egészet kézzel jól összegyúrjuk, ha még ragacsos a tészta és nem jól dolgozható adjunk hozzá lisztet, addig míg jól gyúrható tésztát nem kapunk. Egy lisztezett deszkára borítjuk a tésztánkat, kinyújtjuk és kiszaggatjuk. Majd egy ruhával letakarva háromnegyed órát kelesszük. Előmelegítjük a sütőt 200C-ra (légkeveréses módban). A tepsit kizsírozzuk, majd belerakjuk a kiszaggatott pogikat, a tojást felverjük a sóval és bekenjük a pogik tetejét, a sütőbe toljuk és kb 10 perc alatt megsütjük. Akkor van kész, ha a teteje szép aranybarna.

Lehet olajban is kisütni, akkor hasonló lesz a burgonya fánkhoz. Ilyenkor bő olajat felforrósítunk, és a kiszaggatott, megkelt pogikat abba dobáljuk bele, majd mindkét oldalát pirosra sütjük - értelemszerűen ilyenkor nem kell a tetejére tojás.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Képgaléria



Archívum

Naptár
<< Június / 2017 >>