Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gombás töltött kifli

2009.06.18

 

Kép 

 

 

 

 

 

 

 

Ezt inkább vacsorának tudom ajánlani, vagy esetleg uzsonnára. Stahl Judit könyvéből tanultam ezt is. FInom, és nagyon egyszerűen elkészíthető étel.

Hozzávalók (4 főre)

6 kifli

5dl tejföl

3 tojássárgája

50 dkg gomba

10 dkg vaj

só és őrölt bors

1 csokor petrezselyem

Elkészítés:

Előmelegítjük a sütőt 200C-ra. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.

A gombát megtiszítjuk ,felszeleteljük. A vajat megolvasztjuk egy serpenyőben és rádobjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk (bár az eredeti recept nem írja, de én szoktam belepréselni egy gerezd fokhagymát is), jót átkeverjük és lefedve kb 5 perc alatt megsütjük. Közben a kifliket hosszában és keresztben is félbevágjuk, a belsejét kivájjuk. A belsejét apróra tépkedjük, félretesszük és az üres kiflinegyedeket egymás mellé bepakoljuk a tepsibe. A megpuhult gombáról levesszük a fedőt, elfőzzük a levét, aztán levesszük a tűzről, hozzáadjuk a kiflibeleket és az apróra vágott petrezselymet. Megtöltjük a kifliket ezzel a töltelékkel, a tejfölt simára keverjük a tojássárgákkal, ezt rákanalazzuk a kiflikre és 10-15 perc alatt megsütjük a sütőben.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Képgaléria



Archívum

Naptár
<< Július / 2018 >>