Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Magos pogácsa

2009.04.14

Kép 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Hozzávalók:


 1dl tej, 1 kk cukor, 25g élesztő , 60dkg liszt, 25dkg Rama, 1 púpos e.k. só, 2 tojássárgája, 2dl tejföl,  egy marék tökmag, egy marék szotyola (mindkettő hántolt), 10 dkg reszelt sajt, 1 tojás a kenéshez

Elkészítés:


A tejet meglangyosítjuk, majd simára keverjük a cukorral és az eltördelt élesztővel, felfuttatjuk. A Ramat elmorzsoluk a liszttel, hozzáadjuk az élesztős tejet, a sóval és t.sárgával elkevert tejfölt.Beleszórjuk a magokat és 5 dkg-ot a reszelt sajtból. Összegyúrjuk és cipót formálunk belőle.  Fél óráig letakarva pihentetjük.
Sütőpapírral kibéleljük a tepsit, a sütőt előmelegítjük (200°C). Lisztezett deszkán kinyújtjuk (kb. 1 cm vastagságúra) a tésztát, kiszaggatjuk, megkenjük a tetejét tojással, megszorjuk a maradék reszelt sajttal, 15 perc alatt aranybarnára sütjük."

 

(köszönet az alapreceptért Margónak!)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Képgaléria



Archívum

Naptár
<< Június / 2017 >>