Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Grízes tészta

2009.05.04

Kép 

 

 

 

 

 

 

 

Ez aztán a legalapabb kaja, és igazán nem nehéz elkészíteni, ellenben nagyon-nagyon finom és nagyon szeretjük. Ehhez mindig van otthon hozzávaló, és ha gyorsan kell valamit összeütni, akkor egészen kézenfekvő... Általában az emberek 95%-a porcukorral és baracklekvárral eszi édesen, én az az 5% vagyok, aki sóval eszi és savanyúsággal (csemege vagy kovi ubi főleg). Szerintem aki kipróbálja az utóbbit és nem különösen édes szájú, az utána mindig így fogja enni.

Hozzávalók:

250 gr boglyas metélt vagy széles metélt

1 bögre gríz

1 bögre meleg víz

olaj

Elkészítés:

Felteszünk forrni egy lábosban vizet a tésztának, amikor forr akkor belerakjuk és puhára főzzük. Közben olajon megpirítjuk kicsit a grízt és amikor már elérte a kellő barnás színt akkor felöntjük egy pohár forró vízzel, majd fedővel letakarjuk és takarékra rakjuk. Néhány perc múl va le lehet zárni alatta a tűzhelyt, akkor fakanállal összekeverjük és szépen szétesik darásra a grÍz. Ebbe forgatjuk bele a kifőtt tésztát. Kész is...

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Képgaléria



Archívum

Naptár
<< Június / 2017 >>