Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Káposztás kocka

2009.09.16

Kép 

 

 

 

 

 

 

 

Alapkaja, könnyen-gyorsan elkészíthető. Van aki cukorral eszi, mi sóval és őrölt borssal.

Hozzávalók:

1 kisebb fej káposzta

40 dkg kockatészta (fodros nagykockából szoktam csinálni)

1 dl olaj

só, őrölt feketebors

Elkészítés:

A káposztát reszeljük le a nagylyukú reszelőn, majd egy marék sót borítsunk hozzá, keverjük össze és hagyjuk egy félórát pihenni. Ezután egy edénybe hevítsünk olajat, és ebbe öntsük át a levéből alaposan kinyomkodott káposztát. Fedő alatt pároljuk egy negyed órát kb. aztán fedő nélkül kb 5 percig nagyobb lángon pirítsuk. Mikor olyan jó barnás színt kap, akkor van kész. Közben tegyünk fel egy fazékban sós vízet és mikor lobog dobjuk bele a tésztát. A tészta csomagolásán rajta van általában meddig kell főzni. Ezután kiszedjük, leöblítjük hideg vízzel, majd a sült káposztához adjuk és jól összekeverjük. Megszórjuk őrölt feketeborssal.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Képgaléria



Archívum

Naptár
<< Június / 2017 >>