Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kemencés lángos

2009.05.13

Kép Kép szalonnás

 

kolbászos

 

 

 

 

 

Nagyon szeretjük, kb olyan mint egy magyarosra megcsinált pizza és a tésztája is nagyon hasonlatos hozzá. Ezt elvileg kemencében sütik, de annak hiányában sütőben is meg lehet sütni. Elég laktatós.

Hozzávalók:

A tésztához:

Fél kg liszt

1 csomag szárított élesztő

1 teáskanál cukor

2 teáskanál só

3 dl langyos víz

3 evőkanál olaj

Feltét:

1 fej vöröshagyma

két pohár tejföl (kicsi)

bacon, kolbász (ízlés szerint)

Elkészítés:

A lisztet mikróban meglangyosítjuk. Közben az élesztőt és a cukrot elkeverjük a langyos vízben, hozzákeverjük az olajat is. Majd a robotgép dagasztó karját használva (lassú fokozat) beledolgozzuk a lisztet az élesztős vízbe míg össze nem áll tésztává. Ha nem eléggé jól dolgozható a tészta mehet bele még egy kis víz. Ezután nagyobb fokozatra kapcsoljuk a gépet és hólyagosra dagasztjuk a tésztát.  Majd kézzel is átgyúrjuk.  kb 1 órát kelesztjük langyos helyen, egy kiolajozott tálban. Ezután összegyúrjuk, kinyújtuk, egy nagyobb sütőpapíros tepsibe rakjuk (kb 25*35-ös tepsi). Rákenjük a tejfölt, majd a csíkokra vágott bacont, vagy a karikára vágott száraz füstölt kolbászt, de lehet fele ilyen-fele olyan (én így csinálom) és az egészet beszórjuk vékonyra vágott hagymakarikákkal.

Nagyon halványan meg lehet hinteni kis pizzamozzarellával is, attól csak jobb lesz!

Hagyjuk még negyed órát így pihenni, majd előre melegített 220C-os sütőbe toljuk és 25 perc alatt megsütjük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

borostyan.aniko@citromail.hu

(aniko, 2010.10.10 20:58)

hfgrsdeu,zthjfcbfsgnrrjhgx

vbmarcsi@freemai.hu

(én nekem, 2010.07.18 15:56)

Ez jónak tűnő kemencés lángos

 

 

Képgaléria



Archívum

Naptár
<< Június / 2017 >>