Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Krumplis tészta

2009.05.13

Kép 

 

 

 

 

 

 

 

Na ez nem a konyhaművészet csúcsa, mármint összedobni egy ilyen kaját, de nagyon gyorsan megvan, és én imádom, mert finom. Igaz mikor fogyóztam, akkor nem főztem ilyet, mert nem a legalacsonyabb szénhidráttartalommal bír. :))és elmaradhatatlan hozzávalója fogyasztásnál a kovi ubi :)

Hozzávalók:

Fél kg kockatészta

1 kg krumpli

2 nagyobb fej vöröshagyma

olaj

1 evőkanál édesnemes piros fűszerpaprika

só és fekete őrölt bors

Elkészítés:

A tésztát sós vízben kifőzzük. A krumplit megpucoljuk, kockákra vágjuk. A hagymát apróra vágjuk és olajon üvegesre pároljuk, majd levesszük a tűzről és elkeverünk benne egy evőkanál pirospaprikát, erre öntjük a krumplit, megsózzuk, majd annyi vízzel öntjük fel, amennyi ellepi, majd fedő reá és addig főzzük, míg a krumpli jó puhára nem fő, ezután le róla a fedőt, és hagyjuk kicsit zsírjára sülni, ekkor fakanállal jól megtörjük a krumplit. Ebbe forgatjuk bele a kifőtt kockatésztát, majd tátalásnál megszórjuk őrölt borssal.

(nagymámtól tanultam)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Képgaléria



Archívum

Naptár
<< Június / 2017 >>