Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Lángos

2009.06.04

Ki ne szeretné a lángost? Mégha "kicsit" hízlal is, mégha kicsit zsíros is, de ez az a kaja, ami egyszerűen kivántatja magát. És egyáltalán nem nehéz elkészíteni.

Hozzávalók:

Fél kg liszt

2 tojás

1 tejföl

3 dkg élesztő

1 teáskanál só

kb fél liter tej

1 liter olaj a sütéshez

Elkészítés:

1 dl tejbe tegyünk egy kávéskanál cukrot, ezt langyosítsuk meg, majd tördeljük bele az élesztőt és hagyjuk felhabosodni. Ezután a liszthez öntjük, hozzákeverjük a tojásokat, sózzuk, öntsük hozzá a tejet és az egészet jól összedagasztjuk (robotgép dagasztókarjával, kézzel, vagy fakanállal, cuppogjon a tészta és legyen teljesen egynemű). ha szükséges még adjunk hozzá kis lisztet (ha túl híg lenne a tészta, de lehet kevesebb tejet is belerakni és akkor biztos nem lesz híg). Kb. egy órát kelesztjük langyos helyen. Ezután már lehet is sütni. Kb egy liter olajat jól fel kell forrósítani egy edényben, majd vizes kézzel egy kis darabot kiszakítunk a tésztából, a két kezünkkel húzzuk, nyújtjuk, míg kis kerek tésztát nem kapunk, amit beledobunk a forró olajba, majd ha megpirult az egyik oldala, akkor megfordíjuk, majd papírtörlőre kiszedjük, hogy a felesleges olaj lecsepegjen.

Tipp: Hűtőben kb. két hétig eláll a tészta, és lehet belőle mindig frissen sütni kis adagokban, ha kiolajozott nylonzacskóba tesszük be.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Képgaléria



Archívum

Naptár
<< Január / 2018 >>