Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Lilu Milánói makarónija

2009.09.16

Kép 

 

 

 

 

 

 

Egy jó milánói egy jó szelet rántott sertésbordával az igazi :) és kész is a milánói sertésborda. De milyen a jó milánói makaróni? Én így csinálom, és mi ezt így nagyon szeretjük:

Hozzávalók:

Fél kg makaróni tészta

5 nagy paradicsom

1 nagy hagyma

5 gerezd fokhagyma

fél kg gomba

negyed kg darált hús (sertés vagy pulyka általában, amiből csinálom)

1 dl  olivaolaj

Fűszerek: ha van friss, ha nincs akkor szárított bazsalikom és oregano

Elkészítés:

A paradicsomokat forró vízbe mártjuk egy pillanatra és lehúzzuk a bőrüket. Ezután nagyobb darabokra vágjuk és hozzáaadjuk a péppé zúzott fokhagymát, majd az egészet botmixerrel összetörjük. Az olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a darált húst, sózzuk és addig főzzük, míg a hús meg nem fő, ezután hozzáadjuk a megtisztított és apróra vágott gombát, azzal is rottyantjuk egyet. Ezután jön hozzá a mixelt paradicsom és a fűszerek. Ezzel is jól összerottyantjuk, addig főzzük, míg a paradicsom jól el nem fővi a levét. Majd belekeverjük a makaróni tésztát, amit kifőztünk előtte. Reszelt sajttal tálaljuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

tothpeti1978@gmail.com

(Tóth Peti, 2014.01.11 22:04)

Nos, tényleg gázok a képek. Pedig a receptek klasszak:-P

szekat@freemail.hu

(kati, 2011.11.16 18:01)

Szia Lilu! Csupán egy jó tanács: a klassz ételekhez elég illúziórombolók a képek. Ne használj vakut, (lehetőleg természetes legyen a fényforrás) a tányérokat pedig ne fölülről fényképezd, hanem kissé oldalról. Az ételeknek némi dekoráció sem válna a hátrányára.

erga

(milánói jucus, 2011.04.01 09:51)

Ezt mi bolonyainak hívjuk

 

 

Képgaléria



Archívum

Naptár
<< Október / 2018 >>