Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Pizza

2009.06.22

Kép 

 

 

 

 

 

 

 

Mi már nem rendelünk pizzát, és ezzel jó csomó pénzt megspórolunk. Egyszer Nóri barátnőm becsengetett hozzánk egy este pár szelet pizzával, hogy Stahl Judit könyvéből csinálta. Nagyon finom volt, gondoltam kipróbálom én is. Azóta mindig ezt csinálom. És azóta tényleg nem rendelünk, mert sokkal finomabb, mint bármelyik pizzériában, és olyan feltétet teszek rá, amilyet csak akarunk. :)Ez tuti recept, könnyű megcsinálni és nem alapanyag igényes.

Hozzávalók: (2db hatalmas pizzához, szóval érdemes felezni a hozzávalókat)

1 kg liszt

2 tasak szárított élesztő

6 dl langyos víz

6 evőkanál olivaolaj + kb fél dl a tál kikenéséhez

2 teáskanál só

2 teáskanál oregano

1 teáskanál cukor

Elkészítés:

A lisztet 1 percre be kell tenni mikróba (zacskóstul is lehet) hogy meglangyosodjon. Közben a az élesztőt 1 teáskanál cukorral fel kell oldani a vízben, majd hozzáadni az olivaolajat. A liszthez hozzákeverjük a sót és az oregánót, majd óvatosan elkezdjük beleszórni az élesztős vízbe, úgy hogy közben a robotgép dagasztó karjával lassabb fokozaton dolgozzuk a tésztát, majd mikor már benne van az összes liszt magasabb fokozatra kapcsolva jól megdagasztjuk, hogy hólyagos tésztát kapjunk ,ami elválik az edény falától. Ezután még kézzel kicsit átgyúrjuk, majd egy olivaolajjal alaposan kikent nagy tálba tesszük, és langyos helyen kb. 45 percig kelesztjük. Ha megkelt még egyszer átgyúrjuk, majd kettévesszük a tésztát, és két kör formájút próbálunk belőle nyújtani. Ezután még egy negyed órát hagyjuk pihentetni, mielőtt rátesszük a toppingokat, közben a sütőt előmelegítjük 220 C-ra.

ha már megdresszingeltük a pizzát a sütőbe toljuk és kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.

Pizzaszósz:

1 doboz konzerv hámozott paradicsom (400gr-os)

2 gerezd fokhagyma péppé zúzva

2 teáskanál oregano

Ezeket összeturmixoljuk, vagy botmixerrel összetörjük, majd ezzel megkenjük a pizzatésztát. Só nem kell bele, mert a toppingok eleve sósak, és maga a tészta is. A szósz nem igényli a sót.

Topping:

Lehet bármi, olivabogyó, sonka, szalámi, pepperoni, aszalt paradicsom, kukorica, hagyma, bab...stb stb, kinek-kinek ízlése szerint. De a tetejéről ne felejtsük el jó vastagon a pizzamozzarellát.

(Köszönet a receptért Stahl Juditnak, és Nórinak, aki nem volt lusta, mint én, és kipróbálta házilag is a pizzát!)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

pizza

(Anna, 2011.03.22 20:26)

Szia!
Nagyon jó az oldal. Nekem is van:
www.könnyű-receptek.eoldal.hu
Ui. Már most csorog a nyálam:)

 

 

Képgaléria



Archívum

Naptár
<< Január / 2018 >>