Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Spenótos-sajtos penne

2009.09.16

Kép 

 

 

 

 

 

 

 

Szerencsére anyukámnak folyton termő spenótja van, így van tavasztól őszig friss spenótunk. Ilyenkor a spenót főzelék mellett gyakran készítem ezt a tésztát.

Hozzávalók:

Fél kg penne tészta

Fél kg spenót levél megtisztítva (vagy mirelit)

30 dkg füstölt sajt (Karavánnal szoktam)

2.5 dl főzőtejszín

5-6 gerezd fokhagyma

1 dl olivaolaj

1 evőkanál étkezési keményítő

Elkészítés:

A tésztát sós vízben kifőzzük a zacskójára írt ideig.

A spenótot jól megmossuk, legalább három vízben, aztán megpároljuk párolóedényben. Ezután összevágjuk apróra és olivaolajat hevítünk, amin megfuttatjuk. Hozzáadjuk a péppé zúzott fokhagymát és megsózzuk (óvatosan, mert a sajt is sós, ami később belekerül). Felöntjük tejszínnel és összerottyantjuk. Ezután belekeverjük a reszelőn lereszelt sajtot, ezzel is jól elkeverjük. Az étkezési keményítőt kb fél dl vízben elkeverjük és hozzáadjuk a legvégén, ezután már le is lehet zárni. Vagy belekeverjük a kifőtt pennét, vagy külön tálaljuk a tésztát és rászedjük a szószt, mindkét esetben hintsük meg végül reszelt füstölt sajttal.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Képgaléria



Archívum

Naptár
<< Június / 2017 >>